Стефан Найденов, Боян Найденов и Цветомир Найденов, които са обект на разследване от службите в Малта, Италия и България във връзка с пране и неплащане на данъци в големи размери са обект на проверка и в Гърция, съобщава гръцката онлайн медия http://eladanews.gr/news/33-balkans

По данни на изданието тримата българи, които оперират с търговската марка Efbet, която пък е собственост на компанията Brobet LTD и е регистрирана в Малта (Brobet Limited Reg.No: C 40842, Villa Ichang, No.16, TriqMons.Alfredo Mifsud, Ta’Xbiex XBX1063, Malta) са проверявани втв възможно участие в нерегламентирана хазартна дейност на територията на Гърция, както и за внасяне на голямо количество пари в брой в страната, въпреки факта, че се разследват за пране на пари в три други европейски държави.

http://eladanews.gr/news/33-balkans  цитира публикация в английският сайт UK24news.co.uk според която Стефан Найденов е лице принадлежало към бившите комунистически служби в България и заедно с двамата си синове, Боян и Цветомир Найденови, са подозирани за връзки с представители на Италианската мафия.

http://eladanews.gr/news/33-balkans  подчертава, че в свое интервю пред българска онлайн медия Цветомир Найденов сам се хвали, че от две години марката им Еfbet работи в Румъния, а от този октомври стартира работа в Италия, като вече има дейност в Сърбия и Испания. „В процедура сме да вземем лиценз за Великобритания и САЩ“, допълва интервюто си Найденов, като явно умишлено не споменава нищо за някаква дейност в Гърция, пишат гръцките журналисти.

В същото време на 29.10.2019 множество българските медии съобщиха, че собствениците на Efbet са обект на мащабно разследване от редица български служби, като конкретно Найденови се проверяват за пране на пари и неплащане на данъци в изключително високи размери.

Някои български журналисти предполагат, че тримата са инвестирали значима част от скритите си печалби в недвижима собственост именно в Гърция, пише  http://eladanews.gr/news/33-balkans

Източник: samoistinata.bg

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here