Както вече писахме нееднократно Стефан Найденов – Цеката и синовете му Боян и Цветомир Найденови са комбинативни и опасни хора. Тримата са забъркани в един куп нелицеприятни афери, но в същото време се опитват зорко да крият мръсното си бельо, част от което пък се вмирисва във фирмата им Efbet.

Вчера медията ни припомни случая с убийството на Йордан Петров Динов. На 04.04.2012 година на улица „Кирил и Методи“ в София Динов бе показно е разстрелян, като за случая веднага бе заведено дело за оперативна разработка в отдел „Убийства“ в СДВР. Точно по това време пък в СДОТО е прихванат разговор между Стефан Найденов и служител на МВР на тема укриване на данъци. От същия разговор между уволнения за корупция от службите бивш антимафиот Марио Костурков и Стефан Найденов на служителите в МВР им става ясно, че Цеката има съвсем директно отношение към „поръчката“ на убийството на Йордан Динов. Започва разследване, което според един от участниците в него почти стига до разплитане на случая и до обвинение на Цеките.

„Почти“, защото реално до обвинение никога не се стига. Случая е забравен, а заподозрените оставени на свобода. Защо, би попитал някой наивник. Ами именно защото, както вече казахме в началото, „Цеките“ са опасни и комбинативни хора.

Макар и тримата да са пословично стиснати, те все пак харчат пари, особено когато става дума за тяхната сигурност.

Цветомир например, може би и от лични комплекси, обича да се развява из София с няколко автомобила и цели 10 души охрана. От какво се пази, само той си знае. По същия начин се движи и брат му Боян, като само баща им Стефан е по-обран, но може би защото бившият доносник на 6-то управление на ДС е вече много възрастен и почти не излиза от дома си.

Но освен за персоналната си охрана тримата се грижа и за друг тип такава. Научени от баща си Стефан, Боян и Цветомир имат свои добре корумпирани агенто в почти всички държавни правоохранителни служби. Пред свои близки те се хвалят, че Efbet има свои „шпиони“ в ДАНС, прокуратурата, ГДБОП, съда и къде ли още не.

Перфектен пример за това е служител на НСБОП – ГДБОП Марио Костурков, който е станал пословичен с връзката си с Цеките. Публична тайна е, че Костурков редовно получава допълнителна заплата от Efbet и е на разположение на Цеките за всичко, което благодетелите му поискат от него.

Нека припомним, че Марио Костурков освен бивш антимафиот, отскоро е и бивш шеф на отдела на БФС за борба с уредените мачове. Името му нашумя преди години, още докато работеше в НСБОП. Тогава разследва така наречената “Казанска афера”, а бившият собственик на Левски Тодор Батков дори го обвини в недобросъвестно отношение. Едва ли е случаен факта, че именно адвокат обвини публично Костурков, макар и от това да не произтече нищо за полицая.

Запознати твърдят, че именно „офицера по почтеността“ на БФС Костурков е човекът през когото минават всички уредени мачове, като последният е един от най-ревностните защитници на Стефан, Боян и Цветомир Найденови и тяхната компания Efbet. Разбира се последните ежемесечно се отблагодаряват на Костурков с едри пликове, за да може той да издържа любовницата си с която има „тайна“ връзка от 10 години, дори по времето когато девойката е била малолетна. Последното е наказуемо от закона, но за полицаят Костурков законът е само дребен детайл.

В службите и специално в ГДБОП „човекът на Цеките“ Костурков е крайно недолюбван от колегите си, като дори е обект на презрение сред стотиците честни антимафиоти. Всички обаче перфектно знаят, че гърбът на Костурков се пази добре от собствениците на Efbet, факт който кара бившият „офицер по почтеността“ на БФС да си развява байряка, като селски кмет на мегдана.

ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ РАЗКРИТИЯ ЗА УРЕДЕНИ МАЧОВЕ, МРЪСНОТО БЕЛЬО НА СТЕФАН, БОЯН И ЦВЕТОМИР НАЙДЕНОВИ И ТЯХНАТА ФИРМА EFBET, КАКТО И ЗА СКАНДАЛНИЯ АНТИМАФИОТ КОСТУРКОВ

wow-media.bg

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here