В имейл до медиите Финансовото разузнаване на Великобритания съветва Националната агенция за криминални престъпления да се запознае с докладите SARs за незаконни транзакции и други финансови престъпления

Финансовото разузнаване на Великобритания е било уведомено за скандалните злоупотреби на собствениците Efbet – търговската марка на компанията Brobet LTD, регистрирана в Малта (Brobet Limited Reg.No: C 40842, Villa Ichang, No.16, TriqMons.Alfredo Mifsud, TaТXbiex XBX1063, Malta). Собственици на фирмата са Стефан Найденов и синовете му Боян и Цветомир Найденови.

На Острова започва масирано разследване на високо ниво на хазартната дейност на Найденови, научи BIG5.bg. По информация на наши източници, британски медии са получили имейл с препоръка да се запознаят с казуса на Efbet от SARs (Suspicious Activity Reports ) – Доклади за подозрителни дейности, публикувани в уебсайта на Британската национална агенция за криминални престъпления – NCA, както и да подават там информация, с която те разполагат за дейността на българските собственици на хазартната марка Efbet.

Уточняваме, че SAR включват подробна информация за транзакции, които са подозрителни или дори изглеждат такива. Целта на подаването на SAR е да помогне на правителството да идентифицира лица, групи и организации, участващи в измами – като финансиране на тероризъм, пране на пари и други престъпления. SAR-докладите играят важна роля за създаването или допълването на големи разследвания за пране на пари или финансиране на тероризъм и други наказателни дела в международен мащаб.

Нека припомним, че десетки онлайн медии в Англия гръмнаха със скандала Efbet, който вече от цял месец тресе страната ни. Преди това по темата вече писаха цял куп издания в България, Гърция и Малта.

Английски медии: Най-големите хазартни босове в България са свързани с расистките скандали и пране на пари!

Както вече писа BIG5, подобни разследвания срещу компанията Brobet на Найденови, която държи марката Efbet, текат още в Гърция, Румъния и Италия. Информация от малтийската полиция дори подчертава, че Найденови са свързани с италианската мафия в Сицилия и Милано, а някои британски и гръцки журналисти твърдят, че собствениците на Efbet са били част от корупционни схеми, финансови измами и укриване на данъци на територията на няколко държави.

Източник: big5.bg

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here