Как Найденови обвиняват Божков за измислените от тях мошеничества

Братята Найденови от Efbеt от седмици обикалят студиа на медии, за да обвиняват конкурента си и съакционер в „Еврофутбол” Васил Божков във всичко възможни грехове в бизнеса.

И днес Цветомир Найденов проплака в ефира на БНР, че, видите ли, единственият проблем на българския хазарт се казва Васил Божков. И сякаш разчита на пълното ни оглупяване, спестявайки да спомене, че с брат си Боян са съдружници на Божков в „Еврофутбол” и че именно брат му е управителят на „Еврофутбол” – също възползваща се от вратичките, отворени от Комисията по хазарта, да не плаща по-висок данък.

Излиза, че Божков е враг №1 на родната хазна, плащайки по-малко с разрещение на Комисията по хазарта, но брат Найденов, управляващ и представляващ пред закона „Еврофутбол”, е чист като момина сълза? Пред БНР Цветомир Найденов заяви, че дълги години Комисията по хазарта е действала в полза бизнесмена Васил Божков и че единственият проблем на българския хазарт се казва Васил Божков.

“Аз не виждам кой ще застане срещу Васил Божков и ще каже – пич ти не си платил над 400 милиона”, проплаква Цветомир в национален ефир.

Пич, а защо не обясниш какво прави брат ти Боян като управител на „Еврофутбол”? Нима тази схема, от която се възползва Божков, не е измислена именно от брат ти Боян Найденов? И нима Боян Найденов не е подписвал документацията? И чак сега ли разбра Цветомир Найденов кой е „единственият проблем” в бизнеса му?

Лъжа №1: само Васил Божков се измъкнал от неплащането на по-големите данъци

На принципа „всички в ла-на, а ние в бяло”, за пореден път чухме прадставител на Найденови да заблуждава медийна аудитория с лъжи, преписвайки куп мошеничества на конкурента си в бизнеса.

И нещо, което сякаш не иска да се разбере от широката общественост, или по-скоро да се забрави: основател на „Еврофутбол” е бащата на Цеките – Стефан Найденов, дълго време управители са били и двамата братя – Боян и Цветомир. Като директори и управляващи, те години наред са се възползвали от вратичката в закона в управляваното от тях самите дружество, а сега прехвърлят цялата вина на бившия си съдружник Васил Божков. И защо Найденови започнаха да говорят за схемите в „Еврофутбол”, след като се оттеглиха от там? Измъквайки се, те изведнъж започнаха с нападките към Божков.

Кръдецът вика „Дръжте крадеца”. Да приемем хипотетично, че има нарушения спрямо Закона за хазарта? И че те не са след като Цеките са се оттеглили от съдружието си с Божков, а според информации – последните 20 години. Найденови през това време са управляващи дружеството. Излиза, че схемите, в които обвиняват Божков, са техните собствени схеми на управление.

Затова логично възникват въпросите: Къде са били Найденови по време на нарушенията? Нима те не са се възползвали от зле написаната алинейка в Закона за хазарта, която е и на тях да плащат по-ниски такси спрямо държавната. Най-вероятно е факт и че Комисията по хазарта не си е вършила работата през годините, но защо сега цялата атака е единствено срещу един? Чии говорители са в момента Найденови?

Найденови, разделяйки се с „Еврофутбол”, не се реабилитират по отношение на схемите, които години наред разиграват. Вече станаха публична тайна схемите в казината на Еfbet, след като бивши служители описваха във форуми как се подменят отчетите преди да се подадат към Комисията по хазарата. Точно тези схеми, по които се работи в казината на Efbet, в момента братята Найденови обясняват как се прилагали от „Национална лотария” на Божков.

Лъжа №2: „сайтът ни се обновява”

Внимание: ако е понеделник, сряда, петък или събота и залагате във футбола, подбирайте внимателно букмейкър. Особено в събота, когато сайтът за онлайн залагания на Еfbet редовно се срива, играчите изгарят с пари, а Найденови ни предлагат любезното съобщение, че сайтът им се обновява.

Само питомниците в детските ясли още не се досещат, че такива „сривове” и „обновления” са идеални за подмяна на данни и злоупотреба с платформата.

Лъжа № 3: Божков ще ни убива заедно с Домусчиев

Една от последните лъжи на Найденови от Efbet, разнесена обилно по медиите, беше, че към Цветомир и Боян Найденови и към Кирил Домусчиев са били отправяни заплахи за убийство от Васил Божков.

Собственикът на ФК „Лудогорец” обаче отрече и напълно опроверга скалъпената от Найденови версия за злодея Божков. “Васил Божков го познавам добре и никога не ме е заплашвал. Ако има нещо, което г-н Найденов има да казва, да го каже в прокуратурата. Още преди 2 години, когато трябваше да има забрани в закона за хазарта, аз бях против. На този етап не мога да си сменя мнението, но нека изчакаме да видим.

Аз съм радетел всеки един клуб да има добри стопани и богати хора зад себе си. Подобни неща не са добри за футбола. Това, че някой е внесъл проектозакон, нищо не значи. Не мисля, че има действия, насочени срещу „Левски”, каза босът на „Лудогорец” по време на церемонията “Нощта на шампионите” преди седмица.

И днес Цветомир Найденов ни разправя от национален ефир как Комисията по хазарта била купена от Васил Божков още преди 20 години. Обаче чак през декември миналата година подал сигнал ал сигнал до прокуратурата за неплатените такси от страна на конкурентите си.

Цветомир Найденов пак спомена, че бил заплашван от Божков. “Заплахи за ликвидиране и рекет. Промени ми се животът оттогава нататък, не само на мен, но и на семейството ми, семейството на брат ми“, повтори познатата опорка Наденов.

Защо чак сега Найденов говори за данъците и откога знае за укриването на такси, след като е над 25 години в бизнеса?

“Бях чувал през годините, но никога не се бях заравял детайлно в проблематиката“, оправда се Найденов в ефира на БНР и заобяснява колко били високи “данъците за наземния хазарт“. Угоднически коментира обаче: “Законите за хазарта в България са изключително добри. Данъците за наземния хазарт са изключително високи. Защото 15% върху оборота е най-високият данък в ЕС и в САЩ. Такъв данък няма никъде, има го само тук“, поясни той и поясни: “Но ако си го плащаш, те затова и не го плащат“.

А откъде знае как става това? Преди наколко дни излезе публикация със заглавие „Цветомир Найденов и Боян Найденов – топ съвети за успех”. В нея се пита: Какво трябва да знае всеки предприемач, тръгнал да прави бизнес в България? И отговорът на Цеките е: Познаване на сферата.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here