Бившият общински съветник от ГЕРБ и изключително приближен до експремиера Бойко Борисов – Иво Тонев се изпокри в Гърция, където през последните години инвестира милиони. В продължение на дълъг период от време Тонев изпълняваше сходна роля като другия любимец на премиера – Сашо Сталийски, а сиреч да изпълнява мъгляви поръчки на Борисов.

Нека припомним, че именно от името на Борисов Иво Тонев беше шеф в „Левски“, а по същото време адвокатът Александър Ангелов представляваше интересите на Делян Пеевски в клуба. 

По думите на запознати с личните дела на Иво Тонев от две години бившия любимец на Бойко бил в немилост, като дори в последно време се представял за опозиционер. 

Според нашите източници, всичкото това обаче било пунта мара, а Тонев не спирал да инвестира пари в Северна Гърция. На първия ръкав на полуостров Халкидики например, Тонев е партньор с един от най-баровските бийч барове и ресторанти на Касандра. Става дума за ресторант „Критикос“, който се намира на Анхиос бийч в Ханиоти. Локацията е изключително луксозна, цените космически, а автопаркът от скъпи возила на български бандити от няколко години втрещява местните. Пак в този район самият Тонев е собственик и на луксозна къща, в която прекарва по-голяма част от лятото си.

С това обаче далеч не се изчерпват инвестициите на бившия солташак на Бойко Борисов, като наскоро той е станал горд собственик и на ресторант на самото сърце на Солун. Ресторант „Критикос“ в Солун се намира на „Никис авеню“, точно пред морето с гледка към старото пристанище. 

По думите на нашите агенти Тонев бил горд собственик на още много имоти в Гърция.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!