Разследване на медията ни показа, че задържаният вчера от ГДБОП Борислав Колев, който е разследван за изтеглянето за 60 млн лева в брой от “International Asset Bank” във връзка със строежа на АМ “Хемус” е един от най-близките хора на бившия шеф на “Левски” и настоящ бизнесмен Иво Тонев.

Същевременно отдавна е публично известно, че Тонев минава за един от най-близките хора на бившия премиер Бойко Борисов, както и че според неофициална информация от течащото разследване, задържаният Борислав Колев и Тонев най-вероятно са били едни от най-доверените куриери към чекмеджето на Бойко.

Mutrinews разполага с достоверна информация за някои от задграничните инвестиции на Иво Тонев, и по-конкретно такива направени в южната ни съседка Гърция. Според нея най-малкото до преди шест месеца Тонев е бил основен инвеститор и акционер в една от най-известните и елитни ресторантьорски марки в Северна Гърция. Става дума за бизнес чрез франчайзинг и веригата “Критикос”. Първоначално “Критикос” е изцяло на гръцка марка, като отваря първия си ресторант в курортното селце Орнеанополис, намиращо се на третия ръкав на полуостров Халкидики. По-късно гръцките му собственици отварят втори ресторант, този път в тузарския квартал “Панорама” в Солун. Оттук нататък, най-вероятно чрез франчайзинг, Иво Тонев от своя страна пък отваря още 2 ресторанта на същия бранд, като последният такъв бе открит миналата година и се намира на крайбрежната улица “Никис авеню” точно срещу пристанището на Солун.

Снимки от ресторант “Критикос” в Солун

Другият ресторант, който работи единствено сезонно, пък се намира във фамозното курортно селище Ханиоти на първия ръкав на полуостров Халкидики, Касандра. Там ресторантът е част от най-баровския плажен комплекс в района, известен под името “Achinos beach”. Самият Тонев многократно е бил засичан там в компанията на куп други олигарси, близки до Бойко и изкарали милиони държавна пара по време на дългогодишното управление на Борисов.

Снимки от “Achinos beach”, Ханиоти, Халкидики

Според нашите източници, парите, изтеглени от Борислав Колев в крайна сметка са попадали в ръцете на Иво Тонев, като той ги е реинвестирал от името на бившия премиер.

ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ РАЗКРИТИЯ ЗА ЕДНА ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КРАЖБИ В ИСТОРИЯТА НА СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРИЯ!!!