Велизар Енчев: Да не се изненадваме от грозните сцени на стадион „Васил Левски“, а да потърсим корените на злото, които са само на едно място

След опорочения футболен мач с Англия, на който неонацисти показаха истинското си лице, премиерът ни твърди, че България е една от най-толерантните държави в света…

Много е прав Борисов. При неговото десетгодишно управление, овладяното от ГЕРБ, софийско кметство е крайно толерантно към фашисткия „Луков марш“ и не допуска и косъм да падне от главите на българските последователи на Адолф Хитлер. А на всеки призив „Луков марш“ напълно да се забрани, кметицата Фандъкова отговаря, че сме толерантна държава. Толерантна към нацизма и неонацизма!

От десет години в българското образование тече процес на пренаписване на историята, в която по нареждане на гербаджийски министри се отрича антифашистката борба в Царство България, героизират се тогавашните управници, влезли в Тройния пакт и обявили война на САЩ и Великобритания. С две думи – българският фашизъм се амнистира, а българските антифашисти се сатанизират.

Само преди месец МВнР на Екатерина Захариева постави знак на равенство между антифашизма и фашизма, поставяйки на една плоскост СССР и Нацистка Германия. И всичко това заради изложба на Руския културно-информационен център, гостуваща в почти всички европейки държави, без нито една забележка от външните министерства на страните-домакини.

Winbet – истинската тръпка от победата! (18+)

Ако във Франция някой оспори заслугите на френските партизани в борбата срещу хитлеристките окупатори, той ще бъде съден за пронацистка пропаганда. Ако в Белгия някой оскверни паметника на полк. Тодор Ангелов – водач на съпротивата в окупираното кралство, или го нарече терорист, той отива директно на подсъдимата скамейка.

При управлението на ГЕРБ оправдаването на нацизма е законна норма, а не престъпно изключение. ГЕРБ дискретно реставрира нацизма, а сега премиерът гневно нарича неонацистите олигофрени.

Затова да не се изненадваме от грозните сцени на стадион „Васил Левски“, а да потърсим корените на злото, които са само на едно място – властта на ГЕРБ!

Велизар Енчев, фейсбук