Обръщат се към Павел Вълнев с мафиотското „Доне“

Още с учредяването на новата партия на Цветан Цветанов стана ясно, че ключови фигури на ГЕРБ ще преминат в редиците на „Републиканци за България“. Партийното строителство и личните интереси, обаче, водят до странно преплитане между редиците на Борисов и Цветанов.

Пример за това е например Пловдив, където управлява Здравко Димитров – посочен лично от Борисов преди местните избори.

Няма налично описание.От друга страна, най-близкият до кмета Здравко Димитров е Симо Касабов – син на Лилко Касабов, научи BIG5 от свои източници. Касабови са помаци от родопското село Змейца и … първи братовчеди на Павел и Румен Вълневи – учредители и съпредседатели на партията на Цветанов!

Така Здравко Димитров и Симо Касабов се оказват „топлата връзка“ между ГЕРБ и „Републиканци за България“, или по-скоро на посредници на общи интереси.

Източници от Пловдив твърдят, че именно Симо е носил парите за кампанията на кмета от братя Вълневи.

Няма налично описание.

На снимката, запечатила учредяването на Цветановата партия, се вижда Лилко Касабов – бащата на Симо, точно зад Цветанов на втори ред.

Показателно за отношенията между роднините – съпартийци е и един поздрав за рожден ден, в който Симо Касабов използва обръщението „Дон“, към Павел Вълнев – точно като към мафиотски бос: „Честит рожден ден Донее !!!! Живей сега, усмихвай се сега! Радвай се на това, което имаш днес и се бори за всичко онова, което искаш да имаш утре“ (бел.ред. – правописът и пунктуацията са запазени). На снимката и двамата са със знаковите черни ризи:

Няма налично описание.

Симо, като е братовчед на Павел Вълнев, минава и за най-близкият човек на Цветанов в Пловдив. В същото време е и много близък и на кмета Здравко Димитров, който пък се прави на близък на Борисов. Иначе, ако слушаме предизборните брътвежи на Цветанов, едва ли не излиза, че „републиканците“ му са някаква алтернатива на Борисовите „граждани“.

Изображението може да съдържа: 6 души, усмихнати хора

от предизборната кампания на кмета Димитров

От друга страна, Симо Касабов е известен Под тепетата с активното си участие във форумите на най-голямата регионална медия plovdiv24.bg, където яростно брани и кмета, и Борисов, и правителството с коментарите си.

Няма налично описание.

Симо Касабов и Павел Вълнев в Сърбия по времето когато започват нов бизнес

Обвързаностите между ГЕРБ и „Републиканци за България“ тепърва ще изскачат. Може би и затова социолозите не дават повече от 1% за партията на Цветанов.