Някак тихомълком и неусетно стана известно на широката публика, единствено чрез серия платени пибликациии в определени сайтове, на 20 септември тази година на родния пазар се промъкна нов хазартен играч

Фирмата е регистрирана под името на организатора ТОП БЕТ ООД. А сайтът е 8888.bg.

Лицензът е придобит от бизнесмена Румен Чандъров, собственик на втородивизионния Септември Сф. Чандъров също така ръководи и футболната школата ДИТ в Драгалевци, която през годините е произвела редица футболисти.

Предмет на дейност на букмейкъра е игри със залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета, игри в игрално казино, игри със залагания върху случайни събития, и залагания, свързани с познаване на факти, както и всякаква друга, незабранена със закон дейност.

Кой е Румен Чандъров?

Макар и името на Чандъров през последните години да не е известно за широката публика, реално той е един от най-богатите бизнесмени в България. За него “Уикипедия” пише, че е български бизнесмен, спортен деятел,, както и че притежава два хотела в Слънчев бряг – ДИТ Маджестик Бийч Резорт и ДИТ Еврика Бийч Клуб Хотел чрез ДИТ Груп (Дългосрочни инвестиции в туризма), заедно с брат си Ваклин Чандъров.

Според хора от бизнеса в Слънчев бряг, още преди 15 година двамата братя успяват да натрупат стотици милиони, след като строят две от най-големите бетонени чудовища в Слънчев бряг, като дори успяват да продадат по-голямата част от тях “на зелено”.

Според информация на mutrinews.com, Чандъров от години е собственик на супер атрактивен имот, от десетки декари на първа линия в курорта Пунта Кана, Доминикана. Според нашите агенти, преди няколко години, Чандъров е успял да вземе огромен заем от чужда банка и към момента се готви да започне строежа на луксозен петзвезден комплекс в карибската държава.

Според източници от службите за сигурност обаче зад новата фирма на Чандъров все по-ясно прозират интересите и лицата на някои от бившите управляващи. По техни думи лицензът, който е получил Чандъров се е състоял след личната благословия на бившия премиер Бойко Борисов. Нещо повече. След като Борисов удари Васил Божков и му отне бизнеса с “Национална лотария” и 7777.bg, сега чрез Чандъров се опитва да заеме мястото на Черепа.

Нека припомним, че Васил Божков публично изобличи Владислав Горанов, Севдалина Арнаудова и Бойко Борисов в рекет и взимане на подкуп в изключително високи размери. Въпреки това обаче и към този момент спрямо тях тримата няма проведено адекватно разследване, камо ли повдигнато обвинение. Скандалът става още по-голям покрай информацията, че съдружници и изпълнители на новия хазартен проект на Чандъров са не кои да е, а бившите съдружници на Васил Божков в “Национална лотария” братята Димитър и Милен Ганеви. В новата компания на Чандъров работили същите хора, които навремето работили в компанията на Васил Божков.

Анализатори смятат, че малко преди да излезе от властта, Борисов лично е издал лиценз на компанията ТОП БЕТ ООД като по този начин е намерил още един път, чрез който да зарежда прословутото си чекмедже.

източник:mutrinews.com