Защо пет дни е крита информацията, че Ангел Джамбазки е заловен да шофира пиян? Защото партийният му шеф е вицепремиер? Това попита на брифинг в парламента зам.-председателят на АТАКА Десислав Чуколов.

Той се възмути, че все още няма реакция от вътрешния министър Младен Маринов. По думите му не е ясно колко време след установяване на нарушението е взета кръвната проба на Джамбазки и защо пет дни по-късно не е ясен резултатът от нея. 

Чуколов коментира, че има информация, че изследването е правено във ВМА, подопечна на военния министър Каракачанов, който е и партиен шеф на Джамбазки. „Кръвната проба трябва да се даде до 120 минути. След колко време е взета кръв от Джамбазки?”, настоя да разбере депутатът от АТАКА.

Зам.-председателят на партията призова премиера Борисов да обяви публично дали Джамбазки все още е любимият му политик, или се разграничава от поведението му и ще назначи разследване, което да информира обществото за всички факти около провинението на евродепутата. 

Наказанието за това, че Джамбазки е шофирал с 1.5 промила алкохол, е 3 години затвор. „Сега с трикове се мъчат да направят така, че да плати 1000 лв. глоба – нищо на фона на огромната заплата, която получава”, възмути се Чуколов.

„Защо Каракачанов отложи питането ни с Павел Шопов, което беше предвидено за днешния парламентарен контрол? Защото му е ясно, че ще има много неудобни въпроси, на които той трябва да отговори, а явно бяга от тях. Явно от тези въпроси бягат и вътрешният министър, и главният секретар на МВР”, заключи депутатът от АТАКА.