Борисов: Да не правим политика от катастрофата, но, ако може, дейността на НСО трябва да се подобри

“Пак казвам. Сега с вътрешния министър допълнително изкарваме сили, полиция на всяка крачка, видеонаблюдение, актовете в пъти се увеличиха повече. Особено с деца на пешеходна пътека, опитни шофьори”, добави премиерът

Без да се прави политика от катастрофата с автомобил на НСО, би трябвало, ако може, да се подобри дейността на службата. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

На въпрос дали е необходима промяна в НСО, премиерът заяви, че тази служба си има принципал и ръководство.

“За съжаление това може да се случи на всеки. Без да се прави никаква политика от това би трябвало, ако може да се подобри дейността, но спокойно да се изговори от експерти. Знам подтекста на това, което ме подпитвате. Няма да се вкарам в тази тема. За съжаление на всеки може да се случи”, каза още премиерът.

Според него няма значение кой е бил вътре в автомобила.

“Ако има подобрение и може да се подобри, разбира се, че сме “за”, но не в днешния ден да го коментираме, защото ще се случи като упрек, като заяждане, като атака. Повече ме е яд за детето. Истински страдам за него. Другото може да се оправи”, допълни още премиерът.

Във връзка с новата катастрофа на снощи в София, министър-председателят коментира, че за съжаление това се случва навсякъде.

“Пак казвам. Сега с вътрешния министър допълнително изкарваме сили, полиция на всяка крачка, видеонаблюдение, актовете в пъти се увеличиха повече. Особено с деца на пешеходна пътека, опитни шофьори.

Във връзка с инсталиране на видеонаблюдение, министър-председателят обясни, че това е постфактум.

“На базата на видеонаблюдение налагаме повече актове и наказания. Когато е настанало събитието, не можем да го върнем назад. Не може да сложим милиционер на всяка дупка. Преди говорихме, че е полицейска държава в първия ми мандат. С въпросите си или трябва да направим така с Маринов, че да наситим всичко с полиция, ама тогава ще кажете, че “вие ни контролирате”. Демокрацията е обществото също да помага”, обясни още премиерът.

Той призова на всички самосъзнанието им да е по-високо и да знаят, че когато се движат в градска среда, трябва да са много внимателни и отговорни.

Източник: nbox.bg

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*