Песента, с която поколения българи посрещат Нова година, чества своя 25-годишен юбилей

Историята на „Нова годино” в ефира на NOVA разказват изпълнителите Богдана Карадочева и Васил Найденов и композиторът Стефан Димитров.

„Тази песен е правена с огромна любов”, каза Димитров. А Васил Найденов предполага, че невероятният й успех се дължи и на текста на поетесата Маргарита Петкова.

Музикантите разказаха и за съвместното си изпълнение със служителите на американското посолство у нас и посланик Херо Мустафа.

Васил Найденов пя в Американското посолство заедно с Богдана Карадочева. Двамата изпълниха съвместната си песен „Нова година“, любима на толкова българи.

От посолството на САЩ у нас са потърсили композитора Стефан Димитров, за да попитат дали служители погат да изпълнят песента му в празничния видеоклип, който подготвят. Той пък решил да се включи лично в идеята заедно с Васил Найденов и Богдана Карадочева.

„Какво невероятно изживяване! Насладете се на видеото и ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА от всички нас в американското посолство в България“, написаха от Американското посолство в пост във Фейсбук.

Оттам не пропуснаха да се похвалят и с видео от приятното събитие. На него много от служителите на посолството пеят на български език и видимо се радват на изненадата.