В посланието, поместено на разбития сайт, се отправяло предупреждение, че виновните за смъртта на Солеймани ще бъдат застигнати от „ужасно отмъщение“

Ирански хакери разбиха вчера интернет сайта на американска федерална агенция и публикуваха послания с обещания да отмъстят за смъртта на иранския генерал Касем Сюлеймани, убит в петък при ракетен удар, заповядан от президента Доналд Тръмп, предаде БТА.

Главната страница на портала на Федералната програма на библиотечните хранилища (FDLP – Federal Depository Library Program) била заменена със страница с надписи на английски и персийски език: „Това е послание от Ислямска република Иран. Ние няма да престанем да оказваме подкрепа на нашите приятели в региона – угнетените народи на Палестина, Йемен, Бахрейн, народа и правителството на Сирия и Ирак“.

Компютърните пирати твърдели също, че порталът бил разбит от „ирански хакери“, членове на „групата за киберсигурност на Иран“. На страницата бил поместен колаж, изобразяващ Тръмп, окървавен след удар с юмрук, нанесен от Иран и заобиколен от летящи ракети.В посланието, поместено на разбития сайт, се отправяло предупреждение, че виновните за смъртта на Сюлеймани ще бъдат застигнати от „ужасно отмъщение“. „Това е само малка част от киберспособностите на Иран“, се четяло на друг надпис, написан с бели букви на черен фон.

Порталът FDLP помества правителствена документация в свободен достъп. Вчера Министерството на вътрешната сигурност на САЩ предупреди, че иранските власти могат да извършат терористично нападение или кибератака срещу критично важни обекти от инфраструктурата на САЩ след убийството на Сюлеймани.

Източник: blitz.bg