По случая в РУ-Правец е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 182 от НК. Материалите по случая са докладвани в отдел „Закрила на детето“

Във връзка с публикувано в социалните мрежи видео, показващо малко момче, танцуващо под звуците на музика с бутилка бира в ръка, вчера служители на отдел „Криминална полиция“ към Главна дирекция „Национална полиция“ инициирали незабавни оперативно-издирвателни действия с цел изясняване на фактите и обстоятелствата по случая. В хода им те установили, че видеото е заснето в правешкото село Джурово, съобщиха от МВР, предава Нова тв.

Работата по случая продължили криминалисти и инспектори от „Детска педагогическа стая“ към ОДМВР- София. Установена е самоличността на 2-годишното момченце и неговите родители.

По случая в РУ-Правец е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 182 от НК. Материалите по случая са докладвани в отдел „Закрила на детето“ за предприемане на действия по компетентност. За срок до 24 часа е задържан бащата на детето. Той е криминално проявен, на 24 години.

Действията по разследването продължават под надзора на районната прокуратура в Ботевград.

Източник: nbox.bg