Ако ще връщаме държавата в някои сектори, предлагам да го направим в ерп-тата, златодобива, да я върнем в „Софийска вода”, където се печели повече. Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров в ефира на БНТ.

„Валери Симеонов иска да сложи някой пореден състудент да оглави национализираната лотария”, отбеляза партийният лидер. Според него идеята на Симеонов за национализация на лотарията е не за да се подобрят нещата, а да сложи свой човек да я ръководи, защото от държавата се краде най-лесно и най-сладко.

По темата с вота на недоверие Сидеров каза, че ако БСП са на власт, няма да променят генерално политиката на България, така че страната ни да излезе от своя колониален статус. „ГЕРБ и БСП прилагат една и съща политика”, допълни той.

Във връзка с водната криза в Перник лидерът на АТАКА коментира, че за цялостна подмяна на водопреносната мрежа в България са необходими около 12 млрд. лева, които могат да се набавят, ако американците си платят за базите, които ползват у нас, и си върнем част от печелившите сектори в наши ръце.