Бившият екоминистър е в ареста от 9 януари с обвинение за умишлена безстопанственост, довела до източването на язовир „Студена“ и изправянето на Перник пред водна криза

Бившият екоминистър Нено Димов вече е обвиняем не само заради водната криза в Перник, но и заради условията на концесията на ски зоната в Банско. 

Специализираната прокуратура е отделила материали от делото за водната криза в гр. Перник, по което в качеството на обвиняем за умишлена безстопанственост е привлечен бившият министър на околната среда и водите Нено Димов, се казва в съобщение на прокуратурата.

Предметът на разследване по новообразуваното досъдебно производство са извършени действия по служба от бившия министър на околната среда и водите, свързани с концесията на ски зона „Банско“, чийто концесионер е търговското дружество „ЮЛЕН“ АД.

Разследването е възложено на следователи от Следствения отдел при Специализирана прокуратура и по него се извършват активни действия по разследването, допълват от прокуратурата.

Бившият екоминистър е в ареста от 9 януари с обвинение за умишлена безстопанственост, довела до източването на язовир „Студена“ и изправянето на Перник пред водна криза.  Апелативният специализиран съд го остави за постоянно в ареста, защото можел да повлияе на свидетели по делото или да извърши друго престъпление. „Действително вече не е министър, но прекратяването на тази длъжност не води до прекъсване на контакти“, обоснова се апелативният прокурор.

Източник: Segabg.com