Лидерът на псевдогражданската организация „Боец“ (която се състои от един-единствен човек) Георги Георгиев е гледал новините за лотарията на Васил Божков и силно се е превъзбудил.

Видинчанинът Георгиев от години е известен като „боеца на Цветан Василев“, защото изпълнява поръчките на банкера-беглец с тимуровски размах. Цецо Беглецо и Гого Боецо споделят и обща любов към стъклото, заради което често стават жертва на собствената си високоградусова еуфория.

Този път Георгиев е внесъл „Сигнал“ (възторжената главна буква си е негова) до прокуратурата срещу депутата Делян Пеевски и бизнесмените Кирил Домусчиев и Васил Божков за „участие в организирана престъпна група“. Цялата стилистика на този изумителен с простотата си текст е в духа на „пиян запалянко псува враговете във фейсбук“.

Хумористичното, но злостно четиво, е публикувано на сайта на „Боец“ и представлява пъстра палитра от комедийни бисери, изсмукани от пръстите размисли и страсти и, разбира се, няма нищо общо с истината. В „Сигнала“ Георги Георгиев е публикувал и адреса на невидимата си армия от „Боец“ – панелен апартамент във видинския квартал „Панония“. И така съвсем заприличва на комедия на абсурда.

Кръчмарските разсъждения на Георгиев се опитват да внушат, че Пеевски, Домусчиев, Божков и „държавните институции на Борисов“ са организирана престъпна група. Според „боеца“ цяла България е ОПГ. Само Цветан Василев, жена му, дъщеря му и домашният им любимец Гого, изглежда, са ангели небесни и не са част от престъпната схема. Макар че именно господаря на Георги Георгиев е обвиняем за участие в организираната престъпна група, източила КТБ.

Подобни брътвежи, разбира се, са крайно несериозни и ако изобщо ги цитираме, то е за да стане ясен принципа, на който работи фабриката за фалшиви новини. Пускаш си лъжата, подправяш я с лют пипер, чубричка, голяма доза злоба и лично мнение и това се превръща в „новина“. Или, както е в случая, в „Сигнал“ до прокуратурата.

Какво общо има Пеевски с Васил Божков, с Кирил Домусчиев? Нищо, разбира се. Самият Божков в откровено интервю от преди няколко дни призна, че няма допирни точки, конфликти или общ бизнес с депутата и издател на „Телеграф медиа“.

Това, разбира се, не спира слугите на олигархията да намесват името на Делян Пеевски във всеки скандал или злободневна тема в държавата. Нищо чудно скоро да го обвинят и за китайския коронавирус.

Хубаво ще е, ако Георги Георгиев наистина е изпратил злословния си фейлетон си до прокуратурата. Държавните обвинители по принцип са сериозни и строги хора, но сме сигурни, че с този покъртителен „Сигнал“ ще изпопадат от смях.

Източник и Снимка: monitor.bg