„Правителството е неспособно да даде перспектива на гражданите“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медиите

Тя коментира така обръщението, с което президентът Румен Радев оттегли политическото си доверие от правителството.

„Споделяме напълно мотивите, с които президентът Румен Радев заяви, че сваля доверието си от правителството на Бойко Борисов. Това правителство превърна България в сметището на Европа и света. Да, вотът на недоверие не мина, но получи широка обществена подкрена извън паррламента. Правителството на Борисов не може да даде перспектива на България, така че нека да се обединим и да поискаме промяната“, каза пред медиите Корнелия Нинова.

Колкото повече остават на власт, толкова повече ни гарантират кризи, каза още Нинова.

„Що се отнася до БСП, мисля, че позицията ни е ясна и последователна от години“, продължи тя.

„Между нас, ДПС и президента Радев няма никакъв знак за равенство, не сме участвали в никакви договорки. Просто назоваваме общите проблеми в държавата като корупцията, влизането от криза в криза. Това са проблеми, на които правителството няма решение“, каза лидерът на социалистите по повод на коментара на премиера Борисов, че президентът, БСП и ДПС действат заедно.

Нека всички, които искат промяна, да се обединим, призова лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Отдавна има напрежение между институциите и това генерира нестабилност, изтъква тя.

„Кризите и агонииите за български граждани ще продължават. Управляващите в момента не могат да родят някаква реформа, такова правителство не може да гарантира просперитет и перспектива“, каза още лидерът на БСП. Запитана как би постъпила, ако е премиер, тя отговори, че определено би си подала оставката, ако има такова недоволство от управлението на страната.

„Румен Радев произнася тази реч от първия ден като президент – това е нещо, което той обещаваше да прави и по време на предизборната си кампания и каквото е обещал, просто го е изпълнил. Президентът и обединява всички хора, които искат справедливост“, каза още Корнелия Нинова.

„Задача номер едно на всички е да въведем машинното гласуване и тогава народът да избере по своя воля кой иска да го управлява. Само тогава можем да имаме обективен вот“, отговори тя на въпрос за евентуални предсрочни избори.

Нинова отговори на въпросите на медиите на летището, преди да замине за Брюксел.