Двамата полицаи, които бяха задържани за кражба на печеливш тото фиш от възрастна жена, са работели в сектора срещу джебчийските кражби

Единият дори бил началник на звеното преди да бъде повишен, стана ясно от думите на главния секретар на МВР Ивайло Иванов в ефира на сутрешния блок на NOVA.

„Владимиров е бил началник на сектора за джебчийски краби, а другият полицай е бил началник на група в този отдел“, уточни Иванов.

„Сигналът дойде от директора на СДВР. В столичната дирекция са видели нередности по преписката и така разнищихме случая с Вътрешна сигурност към МВР и прокуратурата“, разкри той.

„Красимир Любомиров работи в системата на МВР от 2001 година и има достатъчно опит. Стар служител е и съм работил с него. Факт е, че е заместник-началник и има качества. За да повишим доверието обаче, трябва да вземе мерки и да се изчистим от такива случаи.“, каза още главният секретар.

„За подробности около деянието можем само да гадаем. Има следствено дело и аз не мога да коментирам действията по разследването. Вариантите не са много, но трябва да сме сигурни, за да мога да потвърдя. От събраните доказателства безспорно е доказано, че нашият служител се е опитал да вземе печалбата“, добави Ивайло Иванов. 

Във връзка със зачестилите обири на банкови клонове Иванов заяви, че през последните две години те са намалели.

„Чисто статистически имаме чувствително намаление на случаите на обири. За 2018 г. имаме около 2000 обира, за 2019 година – с 200 – 300 по-малко. Обикновено януари-февруари или септември- октомври имаме завишения на този вид престъпления, не мога да кажа каква е причината. До 31 януари имаме 2 въоръжени грабежа. Задържан за сега имаме само за обира на банката от софийския булевард „Борис III”, заяви Иванов.