Новият съветник на Борис Джонсън подаде оставка

Назначението на Сабиски като платен консултант на правителството предизвика критики и недоволство дори сред някои от съпартийците на премиера Джонсън

Андрю Сабиски, който казал, че интелектът на човек зависи от расата му, подаде оставка като съветник на премиера на Великобритания, пише вестник Гардиън.

Назначението на Сабиски като платен консултант на правителството предизвика критики и недоволство дори сред някои от съпартийците на премиера Джонсън.

Даунинг стрийт 10 застана зад назначението, но се смята че точно натиск от самата Консервативна партия е довела до оставката.

Медиите публикуваха тези на Сабиски, които могат да бъдат открити в интернет, че чернокожите са по-ниско интелигентни.

Друга негова теза, публикувана в блог, казва че на хората от ниските социални прослойки, които получават помощи, трябва да се дават контрацептиви с дългосрочно действие, за да не създават деца.

По всичко личеше, че правителството възнамерява да запази Сабиски като съветник на премиера, след като говорителят на Даунинг стрийт 10 не отговори на повече от 30 журналистически запитвания за официален коментар.

Оставката не успокои духовете напълно. Един от лидерите на лейбъристите Иън Лейвъри каза, че Борис Джонсън трябва да отговори на въпроса защо такъв човек изобщо е бил назначен. 

Източник: БГНЕС

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*