Премиерът Бойко Борисов влезе бесен на заседанието на Министерския съвет заради хаоса с винетките на хората от околните на София квартали, които трябва да плащат винетки. Заради това вчера жителите на Нови Искър излязоха на протест.

„Шефът на АПИ тука ли е? Що ми правите тези номерца? Нали знаеш колко бързо ще се разправя с вас?! Как може да ми изкарате хората на улицата за някаква абсолютна глупост! Как ще плащат от Нови Искър или от Банкя винетки! На изборите за София те гласуват ли за кмет на София?! Защо ми го правите? Репетирате дали ще ви оправя още днес или какво? Провокирате ме много бързо да го направя или до следобед, това ли искате да ви кажа?!… „, засипа Борисов с гневни въпроси ръководителя на пътната агенция Георги Терзийски. Веднага след премиерското конско Терзийски тръгна да изпълнява поставените задачи.

И му нареди веднага да отива в кварталите, които останаха отрязани от столицата и се оказаха принудени да плащат винетки – около Северната тангента, Банкя, Панчарево и още няколко населени места в рамките на София.

„Във всеки център на населеното място около София, отиваш лично и заставаш на площада, и като едно време глашатаите, викаш по три пъти – „Няма да има винетки“, обикаляш и се прибираш тогава. Ясно? „, нареди Борисов.

И предупреди, че ще има тежки последствия, ако още веднъж го провокират да влиза задъхан на заседанието на Министерския съвет.

„Някой друг да е направил нещо такова глупаво?!“, обърна се за финал премиерът към присъстващите.

Самият Борисов също е сред столичани, които живеят в кварталите, планирани да плащат винетки, защото живее в Банкя.

Източник: dariknews,bg

Снимка: БГНЕС