Децата, които тази нощ бяха върнати с правителствения самолет в България от Италия, не са с висока температура, учителите – също. Ще бъдат под 14-дневна карантина в домашни условия, дадени са строги инструкции

Четиринайсет души са настанени във Военна болница с клиника за вирусно заболяване, каза пред журналисти началникът на Военномедицинска академия ген. Венцислав Мутафчийски, цитиран от Дир.бг. Четирима от тях са чужди граждани – японец, италианец, португалец и египтянин. Останалите са българи, които са били свързани с рискови дестинация най-вече Италия. Всички са с проявена клиника на вирусно заболяване – зачервено гърло, кашлица, като двама или трима са с пневмонии, днес ще бъдат готови резултатите им.

Децата, които тази нощ бяха върнати с правителствения самолет в България от Италия, не са с висока температура, учителите – също. Ще бъдат под 14-дневна карантина в домашни условия, дадени са строги инструкции.

Към момента в страната ни няма потвърден случай на коронавирус, увери ген. Мутафчийски в отговор на въпрос дали има настанен италиански гражданин в болница в Габрово с грипоподобни симптоми. В страната ни има вероятно 10-15 хиляди случаи на непотвърдени, които са се завърнали от Европа, но си стоят вкъщи, каза още той.

Директорът на „Гранична полиция“ главен комисар Светлан Кючуков заяви от своя страна, че през последното денонощие в страната са влезли 14 400 лица и 12 100 превозни средства. „На Калотина снощи бе регистрирано лице пътуващо с тир като втори шофьор с повишена температура – бе задействана процедурата и хоспитализиран във ВМА“, каза още той.

Снимка: БГНЕС