Турският президент заяви още, че се надява да постигне споразумение за прекратяване на огъня в Сирия, когато се срещне с руския си колега Владимир Путин по-късно през седмицата

Европа ще трябва да поеме своята част от „тежестта“ на мигрантите, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, обещавайки, че Турция ще продължи да пуска бежанци извън територията си.

„След като отворихме вратите, имаше няколко призива като „затворете вратите“, каза Ердоган в телевизионно обръщение, цитирано от DarikNews. „Казах им: „Свършено е. Приключи. Вратите вече са отворени. Сега ще трябва да поемете своя дял от тежестта“.

Турският президент заяви още, че се надява да постигне споразумение за прекратяване на огъня в Сирия, когато се срещне с руския си колега Владимир Путин по-късно през седмицата.

„Ще отида в Москва в четвъртък, за да обсъдя събитията в Сирия с г-н Путин. Надявам се, че той ще предприеме необходимите мерки там, като прекратяване на огъня, и че ще намерим решение на този въпрос“, каза Ердоган пред членове на неговата партия в Анкара.