Антон Божков е бил привикан на разпит. Той се е явил тази сутрин в сградата на Националното следствие на бул. „Г. М. Димитров“, предаде БНТ

По информация на Националната телевизия на сина на Васил Божков е повдигнато обвинение по разследването за хазартната афера. Все още няма официална информация от прокуратурата.

Към момента на Васил Божков са повдигнати 11 обвинения за ръководител на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице, за подбудителство на престъпление по служба и други деяния. Освен това е разследван и за организирането и ръководенето на престъпна група, свързана с убийства, изнасилвания и принуди. Хазартният бос се укрива в Обединените арабски емирства, като България вече подготвя документите за неговата есктрадация. Преди седмица съдът определи мярка задържане под стража за 72 часа на Божков и съратника му – Георги Попов, ако двамата бъдат върнати на българска територия.

Novini.bg припомня, в началото на месеца стана ясно, че приходната агенция наложи запори върху дялове на две компании свързани с Божков. Справка по партиди на компании на Васил Божков в Търговския регистър показва, че на 6 февруари данъчните са наложили запори върху дялове на поне две негови компании, чрез които се държат контролните пакети в „Ню геймс“ (организаторът на „Национална лотария“), „Евробет“ (което притежава конкурентната „Лотария България“ и предлага онлайн числови игри), а също и дружеството – собственик на самолета на Божков. Основанието е бланкетното – „предполагаеми публични вземания“. Това би трябвало да означава, че при проверка или ревизия НАП е открила потенциални данъчни нарушения, за които тепърва ще издава акт, като предварителната обезпечителна мярка има за цел да се запази имуществото, което евентуално би могло да бъде използвано, за да се погаси задължението към държавата.