„Атака” отбеляза 142 години от Освобождението на България от турско робство

Народните представителите от ПП „Атака” поднесоха венци пред паметника на Цар Освободител в София по повод 142 години от Освобождението на България от турско робство. Присъстваха и членове на столичната структура на политическата формация.

С минута мълчание зам.-председателят на партията Десислав Чуколов и колегата му Николай Александров почетоха хилядите жертви, които дадоха живота си за свободата на родината ни.

„Трети март е от дните, в които трябва да си даваме сметка, че сме народ, оцелял много столетия, че България носи името си от хилядолетия и сме от малкото европейски държави, които не са променяли името си”, заяви пред „Алфа” ТВ Чуколов.

Той допълни, че не трябва да се забравя кой освободи страната ни – Руската империя.

По думите му почит отдаваме и към всички книжовници и революционери, които подготвиха националната революция в епохата на Българското възраждане.

„Време е всеки да си даде сметка какво трябва да се промени в България и кой има куража да го направи. Всеки трябва да работи за България, защото има много неща, които трябва да съхраним – националната ни цялост, духовността, културата”, каза зам.-председателят на ПП „Атака”.

В заключение Чуколов подчерта, че трябва да сме признателни на православна Русия за жертвите, които е дала за свободата ни.