Преместиха сесията на ЕП от Страсбург в Брюксел заради коронавируса

Председателят на ЕП Давид Сасоли е взел решението заради високите рискове за здравето на евродепутатите

По изключение Европейският парламент ще проведе планираната пленарна сесия през следващата седмица в Брюксел, а не в Страсбург, тъй като броят на потвърдените случаи на коронавирус в Европа нараства, пише базираното в Брюксел издание New Europe.

Актуализиран доклад на медицинската служба на Парламента за развитието на COVID-19, изпратен до председателя на институцията Давид Сасоли в сряда, предупреди за високите рискове за здравето, в случай че пленарната сесия се проведе в Страсбург.

Сасоли бързо реши да предприеме мерки за сигурност и обяви пред членовете на ЕП и служителите преместването на сесията, като помоли и генералният секретар да предприеме „допълнителни практически мерки, които включват извънредната промяна на мястото на сесията“.

„На базата на тази оценка, заради форс мажорни обстоятелства, реших, че не са налице необходимите условия за сигурност за обичайното преместване на Европейския парламент в Страсбург за пленарната сесия през следващата седмица“, гласи съобщението на Сасоли до членовете и служителите на ЕП.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*