Кортенецът със съмнение за Covid-19 преди 14 години е бил арестуван лично от Борисов заради производство на синтетични наркотици

Няма заболели с коронавирус в област Нова Загора, съобщи кметът след информация на BIG5 за паника в с. Кортен по повод хоспитализирането на човек, завърнал се от Испания

Както съобщи BIG5, новозагорското село Кортен изпадна в паника във вторник, след като стана ясно, че е хоспитализиран със съмнение за коронавирус жител на селото. Болният, по информация на местни жители, се е завърнал преди дни от Испания и вместо да спазва карантина, е обиколил цяло село, общувайки с около сто души.

BIG5 разкри кой е човекът, хвърлил село Кортен в ужас. Оказва се, че той е стар познайник на властите в качеството си на местен наркобарон. Преди 14 години, в качеството си на главен секретар на МВР, Бойко Борисов провежда акция точно в село Кортен, където се разбива лаборатория за производство на синтетична дрога. Тогава са арестувани двама души, сред които и заболелият към днешна дата.

По повод информацията на медията ни и търсенето съдействие на жителите на с. Кортен да бъдат информирани за резултата от пробата за коронавирус на хоспитализирания бивш наркобарон, кметът на Нова Загора Николай Грозев съобщи, че „лицето е с категорично потвърдени отрицателни проби за COVID-19“.

Николай Грозев лично посети селата Кортен и Баня и увери, че се спазва много добра дисциплина относно превантивните мерки срещу коронавирус. Той се запозна и с информацията относно карантинираните лица на територията на двете села, които общо са 23, за с. Кортен – 11 и за с. Баня – 12.

Грозев обеща пълна подкрепа за дезинфекция на селата в следващите дни, след подобряване на климатичните условия и спиране на валежите.

„Към момента, на територията на община Нова Загора, няма случай на заболял от коронавирус. Умолявам всички, спазвайте предписаните мерки! Бъдете здрави и запазете спокойствие!“ – призова кметът Николай Грозев.

на снимката: Николай Грозев – кмет на Нова Загора и Игнат Игнатов – кмет на Кортен

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*