Добруджанските олигарси Илко и Иван Павлови от години демонстрират неограничени финансови възможности

Вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов в прав текст обяви пред bTV, че някои производители на зърно притежават острови, а България е принудена да внася храни.

Острата му реакция бе в отговор на нападките на земеделски производители. Каракачанов се върна назад във времето, когато България сама е задоволявала нуждите от храни, а сега заради земеделски олигарси внасяме картофи от Полша, а боб, леща и грах – от Китай. Земеделието ни, според вицепремиера, е в ръцете на 300 души с фирми, само една от които получава 60 милиона субсидии, а произвежда борсови стоки като пшеница, царевица и слънчоглед, които се изнасят.

Вицепремиерът каза, че за някои зърнопроизводители се говорело, че имат дори острови. В качеството си на висш държавник той или има точните сведения, или се позовава на публикация на http://big5.bgотпреди година, в която показахме за читателите си екстрите, с които са се сдобили братята Павлови.

RSZ89

Добруджанските олигарси Илко и Иван Павлови са известни в цяла Североизточна България като най-големите мултимилионери в земеделието.

Преди година-две те събраха погледите на летуващите по Северното Черноморие с лукса, с който превърнаха бившата популярна в близкото минало дискотека „Арена“ в свой частен дом, разположен на първа линия до крайбрежната алея в Балчик.

Палатът е само на 300 метра от известния в цял свят Дворец на румънската кралица Мария и прословутата му уникална ботаническа градина.

RSZ2

Олигарсите Павлови, които не спират да смайват местното население с разгулния си начин на живот, наистина, както намекна вицепремиерът Каракачанов, прекарват голяма част от времето си по топлите островни дестинации и се връщат в България, само за да усвояват големите си субсидии и да посетят луксозното си имение край морето.

Само на метри от дома на земеделците – милиардери, пак на първа линия, е разположен снобския ресторант „Salt & Pepper”, който според местните жители се свързва директно с бившия депутат на ГЕРБ и „баща“ на „Суджукгейт“ Живко Мартинов.

RSZ SALTANPEPPER

Братята Павлови, които предизвикаха гнева на вицепремиера Каракачанов, нашумяха през 2012 г., когато се разчу, че фирмата им е продала правото на строеж върху близо 2 000 дка от земите им, като сделката е била за малко над 60 млн. лв.

Истински скандал край тях обаче се разрази две години по-късно през 2014 г., когато започнаха строителство на бетонна сграда, издигана върху декар и половина земя в Националния археологически резерват Яйлата край Каварна. Тогава съдът определи, че строежът е незаконен и трябва да бъде премахнат.

Бетонът на "Яйлата" е осъден на събаряне
ВАС реши: Строителството в района на Яйлата е незаконно - Добрич ...

Илко и Иван Павлови освен, че са едни от най-богатите хора у нас, са и сред първите арендатори в Добричко, които обработват както собствени, така и наети ниви в землището на Генерал Тошево, а също печелят от земеделски субсидии за милиони.

Според запознати, те разполагат и с няколко собствени самолета, местната мълва, за която BIG5 писа преди година, че олигарсите имат къщи на Малдивите и дори притежават собствен остров в Индийския океан, тази вечер бе потвърдена от вицепремиера Каракачанов.

на заглавната снимка: Отляво надясно: Димитър Конзуров, Димитър Бояджиев, Васил Аспарухов, Иван Павлов, Илко Павлов, Божидар Митов. Отдясно наляво: д-р Стефанов – председател на БАФ, Димитър Катранджиев, Недко Митев по време на тържество за наградите „Агробизнесмен на България“ за 2016 г., връчвани от в. „Български фермер“