Правителството на държавата нито отрича, нито потвърждава подобни събития, а нейният президент Ленин Морено само обещава повече ресурси за гражданите в разгара на тази пандемия и официалните данни за коронавируса са далеч от реалността

В последните часове стотици видеоклипове от Еквадор бяха публикувани, в тях могат да се видят предполагаеми улични кремации на хора, убити от коронавируса. Тези кремации са домашно направени, с бензин или гориво и огън, извършени на обществената пътна артерия поради липса на средства за прибягване до погребални услуги. Можете също така да видите изоставени ковчези по тротоарите или още по-ужасни сцени.

Правителството заяви в сряда, че вече е премахнало 150 тела, които са лежали в къщи в град Гуаякил, след като хаосът се развихри в този град поради пандемията на новия коронавирус, който забави транспортирането на хора, починали от множество други заболявания.

Правителството на тази държава нито отрича, нито потвърждава подобни събития, а нейният президент Ленин Морено само обещава повече ресурси за гражданите в разгара на тази пандемия и официалните данни за коронавируса са далеч от реалността. Обсъждат се само 80 смъртни случая и 2 302 положителни случая.

По-конкретно, в градове като Гуаякил ситуацията е хаотична и можете да видите как роднини и приятели изваждат телата на близките си от къщите и ги увиват в одеяла или в личните си автомобили и на други места, за да ги оставят на улицата. Няма професионални услуги за това или населението не прибягва до тях. Има и видеоклипове на полицаи, които премахват тези тела от домовете и ги оставят по обществени пътища или препълват здравни центрове с тела, лежащи на земята. „На улицата са хвърлени и изгорени десетки трупове“, описват някои местни медии.

Източник: Канал3