Премиерът Бойко Борисов отново изтъкна правилността на взетите от България противоепидемични мерки за борба с коронавируса.

Колегите, които се правеха на бабаити и казваха, че това е едно грипче, сега имат хиляди трупове в чували, няма къде да ги погребат, посочи пред медиите Борисов по време на инспекция на строителството на магистрала „Струма“.

Вие го виждате това – обърна се към репортерите той. И се прекръсти:

„Господ да е с нас, така да го минем това! Убеден съм, че до няколко месеца ще има ваксини, ще се намерят ваксини, ще има и лекарства. Всички умове работя по това!“

„Ще започвам и ще свършвам с това – спасихме ви от мигрантската криза, да запазим българите живи и здрави. Всеки, който си позволява да бърбори други неща, защото не носи отговорност… Аз ще направя това – всички бизнеси, които работят – да работят, останалите ще ги компенсираме. Целта ми е да ви опазя живи. Задачата пред мен и моите колеги е да ви запазя живи. Светът е болен в момента“, бе категоричен Бойко Борисов.

По Великден няма да се пътува, категоричен е премиерът. За една нощ няма да изсъхне лукът – на Разпети петък не се работи, в събота и в неделя в къщи, заяви Борисов, като подчерта, че пазарите ще работят в четвъртък и след това – от понеделник.

Изтчник: Епицентър