Живко Тодоров поема поста изпълнителен директор и член на Управителния съвет на Българската банка за развитие, съобщиха от финансовата институция

Тодоров е финансист и професионален банкер с дългогодишна практика в българската банкова система, пишат още от ББР. Тодоров е магистър по Счетоводство и контрол от УНСС, има и диплома за Executive MBA от Hult International Business School в Лондон.

Професионалната му кариера започва през 1997 г. в ING Bank – клон София, където до 2012 г. заема последователно длъжностите оперативен счетоводител, финансов контролер, главен финансов директор и член на Управителния съвет за България.

В периода 2012-2014 г. е назначен за главен финансов директор и член на УС на Алфа Банк – клон България.

От юни 2014 до март 2020 г. е главен финансов директор и член на Управителния съвет на Първа инвестиционна банка, където отговаря за ресорите „Финанси”, „Счетоводство”, „Връзки с инвеститорите”, „Трежъри” и „Финансови институции”, „Кореспондентски отношения”.

През 2018 г. получава награда за финансов директор на годината от списание Forbes и EY България в категорията „Стратегия за развитие на финансовата функция“.

Тодоров заема мястото на Стоян Мавродиев. Преди една седмица премиерът Бойко Борисов обяви, че бордът на директорите на Българската банка за развитие ще бъде освободен.

Източник: Епицентър.бг