Кадри от камерите за видеонаблюдение на кръстовището, където на Великден загина журналистът Милен Цветков, изтекоха в социалните мрежи

Видеото е публикувано във Фейсбук от бургаския общински съветник Георги Маринчев. Той е зам.-председател на „Гергьовден“, но влезе в Общинския съвет от листата на управляващата партия ГЕРБ.

Това е моментът на катастрофата с Милен Цветков… предупреждавам. Обърнете внимание, още колко хора можеше да затрие това дрогирано подобие на човек. Пешеходците изкараха голям късмет…„, пише в поста си Маринчев.

Записът показва тежкия сблъсък между джипа „Ауди Q7“, управляван от 22-годишния Кристиан Николов и автомобила на водещия – „Субару Форестър“.

Вижда се как колата на телевизионния водещ спира на светофара, а вляво от него спират още две коли. Изведнъж отзад се задава джипът на дрогирания Кристиан Николов. Вижда се, че младежът изобщо не прави опит да спре, а направо помита колата пред себе си.

В момента 22-годишният син на изпълнителната директорка на „Винпром Карнобат“ е в следствения арест за 72 часа. От прокуратурата обявиха, че ще искат от съда да наложи на дрогирания шофьор най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

В ареста за 24 часа по Закона за МВР са майка му Десислава Николова, както и двамата му спътници – 21-годишната Симона Цанкова и 24-годишният Георги Иванов – син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. След катастрофата Симона и Георги избягаха, но по-късно бяха задържани.

Източник: ДИР