Спортният директор на „Левски“ Наско Сираков обяви, че не е подал оставка, а напуска клуба и никога повече няма да стъпи на стадион „Георги Аспарухов“

Повод за решението му бяха скандалите с привържениците на клуба, които днес провалиха представянето на новия треньор Ивайло Петев.

„Искам да кажа, че не съм освободен и не съм подал оставка. Аз си тръгвам и никога повече кракът ми няма да стъпи на „Герена“. Toва не е истинският „Левски“ и това не е нашата публика. Това е срам и позор. Най-срамното петно в историята на клуба и гавра с името на Апостола“, заяви Сираков.

„Това, което стана днес, няма аналог в историята на европейския и световния футбол. Това е срам за институцията „Левски“. Тези момчета не съм убеден, че разбират какво направиха, но те опозориха името Левски“, каза още той.

Спортният директор на сините добави, че може да говори много за последните четири месеца. „Но сега няма да кажа нищо. Скоро ще излезе моята книга и там всичко ще бъде описано“, обяви бившият футболист.

Сираков заяви, че не е имал намерение да се завръща на стадион „Георги Аспарухов“, но е направил компромис в името на „Левски“ и стогодишнината на клуба.

„Направих компромис със себе си, като дойдох. Но ние сме в година, в която тези компромиси са наложителни. Явно сбърках. Не ме е срам да го призная. Сбърках, че се съгласих да се върна при тези условия. Но го направих в името на „Левски“, защото вярвах, че мога да помогна“, добави той.

„Искам да ме разберете правилно – ме се чувствам лично обиден, защото тези момчета мен не са ме обиждали. Но изключително много ме боли за това, което се случва в клуба. Тези, които истински обичат „Левски“, не правят такива неща.“

„Не вярвам мен да ме обвинят в бягство от отговорност, дал съм прекалено много на „Левски“, за да ме обвинят. И сега исках да дам най-доброто. Откакто се завърнах в клуба, не съм похарчил една стотинка.“

„Исках да взема трима-четирима футболисти, които съм убеден, че щяха да дадат съвсем друг облик на клуба. Но трябваше да се съобразявам с финансовото положение на клуба, което, както знаете, не е никак цветущо“, допълни Сираков.

Той отново застана зад решението за смяната на Славиша Йоканович с Ивайло Петев. „Според мен, освен парите на Кирил Домусчиев, до голяма степен и даже в най-голяма степен причината за развитието на „Лудогорец“ е Ивайло Петев. Убеден съм, че той е точният човек за „Левски“.

Сираков заяви, че обвиненията на феновете към бившия наставник на „Лудогорец“ в симпатии към ЦСКА са абсурдни.

„Ивайло Петев никога не е казвал, че симпатизира на ЦСКА. Той никога не е имал нищо общо с ЦСКА, освен може би преди 13-14 години, когато те искаха да го привлекат, но не успяха. Тези неща са абсурдни. Аз съм виждал стотици пъти мои снимки по медиите с фланелка на ЦСКА, при положение, че такива никога не е имало. Това е колаж. Утре може да кажат, че някой е гей. Това значи ли, че този човек е гей?“

Спортният директор на „Левски“ отново заяви, че му е било много неприятно да се раздели със Славиш Йоканович, защото „той ми е много близък приятел“.

„За мен това е най-тежкият ден, защото освободих един истински приятел. Той имаше всички футболни аргументи да бъде успешен треньор на „Левски“. Аз не съобразих, че докарвам един абсолютен европеец с абсолютно европейско поведение, който явно не вирее в нашата футболна джунгла. Слабостта на Йока беше, че не успя да придаде нужната мотивация и агресия на момчетата“, обясни решението Сираков.

„Левски“ го е имало и ще го има и без мен, и без Иво, и без Тодор. „Левски“ винаги ще го има. И аз съм убеден, че нещата ранно или късно ще се върнат на нормалния път“, завърши Сираков.

Източник: Дневник, 2013 година