Пътнически самолет на Pakistan International Airlines се разби близо до град Карачи (провинция Синд)

Самолетът е излетял от Лахор за Карачи и се е разбил в близост до летището, съобщава източник в администрацията на гражданската авиация. Кадрите показват, че над мястото на катастрофата се издига черен дим.

Един от записите показва на мястото на самолетната катастрофа развалини на сгради и разпръснати по улицата отломки, както и стърчащи електрически проводници. На друг запис се вижда тълпа от хора, а зад тях горяща къща.

Според агенция Киодо, на борда е имало около 100 души. Ройтерс съобщава, че на борда е имало 107 души. РИА Новости пък съобщи, че пътниците са били 91.

“Самолетът се разби в Карачи. Опитваме се да потвърдим броя на пътниците, но по първоначални данни е имало 99 пътници и 8 членове на екипажа”, каза Абдул Сатар Хохар, говорител на авиационните власти на страната.

Пакистан, самолетна катастрофа

Инцидентът се случва само няколко дни след като страната стартира възобновяването на търговските полети, след като самолетите бяха заземени по време на блокирането заради пандемията от коронавирус.

Катастрофата е в момент, когато пакистанци в цялата страна се подготвят да отпразнуват края на Рамазан и началото на мюсюлманския празник Ид ал Фитр, като много от тях пътуват обратно по домовете си в градове и села. 

Източник: БГНЕС