Голям пожар в петричкото село Кърналово. Гори частната зеленчукова борса в селото. Няколко пожарни са на място. Огънят е лумнал около 22,00 часа. Засега няма пострадали хора.

Димът от пожара се носи над селото. Движението около мястото на инцидента се регулира.

Пожарът е огромен, цялата борса е в пламъци, а димът се вижда от изхода на град Петрич. Екип огнеборци се борят с огнената стихия, изнасят се превозни средства, камиони и коли.

Местни хора регулират движението. Препоръчително е да не минават коли в райoна, понеже има сериозни гърмежи.

От едната страна на пътя е общинската зеленчукова борса, а от другата частната, именно където е възникнал пожарът. Димитър Бръчков, кмет на Петрич заяви, че все още не може да се каже откъде е тръгнал пожара. 

Пожарът се вижда дори от жителите на Сандански.

Огънят е тръгнал от едно от халетата. Пламъците са били изключително силни и са обхванали и съседните сгради. Щетите са огромни и много сериозни.

Няма опасност пожарът да стигне до близката бензиностанция. На този етап се знае, че щетите са 100% върху халето, откъдето е тръгнал пожара. Пълният размер на щетите ще се установи в събота. Очаква се тогава да станат ясни и причините за пожара.

Появи се информация за експлозии, но на този етап това не може да бъде потвърдено. Кметът на Петрич Димитър Бръчков заяви за NOVA, че в халето имало паркиран камион, чиито гуми започнали да гърмят, оттам се чували и гърмежи.

Източник: ДИР.бг