Мая Манолова дава на съд Валери Симеонов

Мая Манолова подема мощна съдебна кампания срещу Валери Симеонов и „кафявите медии“ заради твърденията, че хазартният бос Васил Божков е финансирал кампанията й за кметските избори в София миналата година

След като вчера Симеонов даде гласност на този слух, бившият омбудсман категорично го опроверга и заяви, че това е гнусна лъжа. И едновременно с това даде заявка да направи политически проект, отделно от платформата „Изправи се.БГ“, за да премери сили с ГЕРБ на следващите парламентарни избори.

„За лъжите, изречени днес, по време на изявлението му в Народното събрание, давам на съд Валери Симеонов, председател на НФСБ и зам.-председател на парламента.

Категорично подчертавам, че изявлението на Валери Симеонов, че бизнесменът Васил Божков е финансирал кампанията ми за кмет на София, е лъжа и не отговаря на истината.

Подчертавам, че по никакъв начин думите му не отговарят на фактите, свързани с финансирането на кампанията ми, отчетена съгласно изискванията на закона.

В твърденията на Валери Симеонов няма не само истина, но е и елементарна логика. Не е ясно защо бизнесмен, получил пълно обслужване от управляващата партия ГЕРБ, би финансирал мен, при положение, че кандидатът на обслужващата го партия бе Йорданка Фандъкова“, заяви Манолова.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*