Представящият се за трубадор  на псевдодемокрацията у нас, Огнян Стефанов, не само че е далеч от подобен образ, но и е бил забъркан в десетки афери с най-различни ъндърграунд герои, научи от свои перфектни източници WOW-media.bg

Стефанов, за когото е публично известно, че от години е на финансова субсидия от банкера-беглец Цветан Василев, същност е завършил военно училище в украинския град Лвов. По-късно младият кариерист се пробва в редица социздания като писач, като през цялото време обаче не спира да се натяга на видни играчи от тогавашния Комитет “Държавна сигурност”. Именно по тази схема той придобива и псевдонима Академик, след като става нещатен сътрудник на 6-ти отдел на ДС.  

Тук обаче няма да се заиграваме с детайли около доносническото минало на лицето Огнян Стефанов, а само ще набележим няколко параметъра и лица, около които днешния “демократ” изгради “журналистическата” си кариера. Безспорно на първо място тласък в кариерата на Стефанов дава една от значимите фигури в ДС, известният бивш шеф на 6-ти отдел Димитър Иванов. Случайно или не, в началото на деветдесетте двамата са съседи, обитавайки различни етажи на номенклатурен блок в квартал “Младост 2”.  Като класически натегач през онези години Стефанов не спира да търси компанията на Иванов, като често се озовава като канен или неканен гост в неговия дом. В стил, който Академикът ще развие до съвършенство през годините, много скоро Огнян предава и доскорошния си приятел. Негови близки разказват, че в отношенията межу двамата настъпва разрив, след като Димитър Иванов научава, че Стефанов тайно го е записвал, докато е бил в къщата му на гости. Същност, това не е единственият подобен случай в житие-битието на Стефанов, като в предстоящите години подобно предателско поведение се превръща в негов неотменен стил. 

Публично известно е, че след като прави своя официален сайт “Frog news”, успоредно с това той прави и първия фалшив интернет сайт у нас, известен с името “Oпасните”. Макар и официално името му да не седи зад домейна на тази медиа, към днешна дата цяла България знае, че той е бащата на фалшивите новини у нас. В рамките на една година чрез този свой сайт менте, Стефанов затрупва българското интернет пространство със серия компромати за кого ли не. Сред жертвите му са бившият президент Георги Първанов, както и бившият съветник в ДАНС – Алексей Петров. Някъде по това време Огнян Стефанов завързва близки контакти и с множество ъндърграунд герои, повечето живи и здрави и до днес. В продължение на десетки години основен рекламодател в сайта му “Frog news” беше голяма застрахователна компания, собственост на братя Красимир и Николай Маринови, известни като Маргините. Друг дългогодишен и основен, в продължение на години, рекламодател във “Frog news” беше издирваният и към момента “кокаинов крал” Евелин Банев – Брендо. Още в началото на строежа на курортния комплекс на Брендо в Лозенец, банери рекламиращи “Oазис” висяха редовно над челото на “жабешкия” сайт. Нещо повече. Негови бивши близки сътрудници разказват, че “на партия” с Евелин Банев, Огнян Стефанов всъщност е участвал в схемите на кокаиновия бос за пране на пари. Системата е много проста – Стефанов умишлено слага изключително високи цени за онлайн реклама, като по този начин официализира мръсните пари на Банев. Представете си, че официалната месечна цена за рекламен банер е 40 000 лева и сами пресметнете как в рамките на една година много лесно може да бъде препрана сумата от близо 500 000 лева. Не случайно във вечерта, в която Огнян Стефанов беше жестоко пребит пред ресторант “Кипарис” в София, той бе вечерял там не с друг, а лично със самия Евелин Банев – Брендо.

С това обаче не свършват ъндърграун контактите на днешния борец за свобода на словото и независима съдебна система. Информирани разказват, че Стефанов изгражда редакцията на своя вестник “Торнадо” с пари дадени му на черно, лично от покойния оръжеен бос Младен Мутафчийски. Цялата редакция на “Торнадо”, както и обзавеждането на тази редакция, бе на място собственост на Младен Мутафчийски и финансирано от Младен Мутафчийски. Нещо повече. Дори дълги години след смъртта на Мутафчийски единственият син на Огнян Стефанов, многократно е бил виждан как паркира луксозния си автмобил не другаде, а в гаражите на комплекса “Сан Марино”, който също бе собственост на оръжейния милионер.

Източници на медията ни разказват още, че преди около десетина години някъде в апогея на “жуналистическата си кариера” Стефанов е имал финансови взаимоотношения и с един от тримата емблематични босове на варненската групировка ТИМ. Какво обаче е свързвало демократа от Лвов с баровците от Варна и до този момент остава неизвестно.