Иван Гешев за снимките с Тодор Живков: Поредна хибридна атака, тогава бях студент

Снимката се разпространи в почивните дни в мрежата Фейсбук със светкавична скорост заради твърдението, че мъжът в униформа приличал „удивително“ на главния прокурор Иван Гешев

Главният прокурор Иван Гешев опроверга пореден фалшив слух, който се разпространява в социалните мрежи, пише „Правен свят“. 

Този път става дума за снимка отпреди 30-тина години, на която се виждат бившият Първи Тодор Живков, който е придружаван в съда от настоящия премиер Бойко Борисов и мъж в полицейска униформа. Снимката се разпространи в почивните дни в мрежата Фейсбук със светкавична скорост заради твърдението, че мъжът в униформа приличал „удивително“ на главния прокурор Иван Гешев.

Той обаче напълно отрече присъствието си на подобен фотос, като написа в профила си в Twitter, че се касае за поредната „хибридна атака“.

„За добро или за лошо, никога не съм имал такава униформа. А и когато е правена тази снимка, съм бил още на студентска скамейка. Поредната анархолиберална хибридна атака, чакам следващата“, коментира Иван Гешев в профила си в Twitter.

От биографията на главния прокурор става ясно, че той е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше образование във факултета „Полиция“ към Висшия институт на Министерството на вътрешните работи през 1994 г. Придобива юридическа правоспособност през 1996 година.

Предвид факта, че делото срещу Тодор Живков стартира през 1990 година, в който период именно е заснета снимката, е практически невъзможно Иван Гешев да е бил част от нея. Не на последно място, в биографията на настоящия главен прокурор няма данни да е работил като охранител в Съдебната палата.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*