Бизнесменът Пламен Бобоков е задържан за 24 часа по разследването за търговия с влияние, съобщи пред журналисти адвокатът му Ина Лулчева

Тя допълни, че е незаконно да го задържат по Закона за МВР при положение, че няма повдигнато обвинение за търговия с влияние.

При задържанията на Бобоков досега (във връзка с делото за незаконен внос и преработка на отпадъци – бел.ред.) няколко съдебни състава казват, че няма опасност да се укрие и му налагат по-лека мярка, уточни Лулчева, цитирана от bTV.

Разследването за търговия с влияние започна по повод на „чат“ между бизнесмена и президентския секретар Пламен Узунов. Разговорите помежду им бяха намерени в телефона на Бобоков, който е на свобода срещу рекордно висока гаранция от 1 млн. лева.

От кореспонденцията им става ясно, че бизнесменът е лобирал за назначения на посланици в Алжир и Нигерия. Искал и различни услуги от Узунов.

И в този час в сградата на президентството продължават действията на разследващите, които са не само по разследването за търговия с влияние с участието на секретаря по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов, но и по друго дело на Военната прокуратура по отношение на съветника на държавния глава Илия Милушев.

Междувременно Държавна агенция „Национална сигурност“ отне допуска до класифицирана информация на Узунов и Милушев.

Източник: dir.bg