Очертава се БСП да внесе самостоятелно вот на недоверие към правителството

ДПС ни отказаха консултации за вота на недоверие. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването „Делници“ по „Евроком“. „Воля“ видяхте какво условие поставиха. Ще го внесем дори и сами“, заяви още Нинова по повод условието на „Воля“, че ще подкрепят вот на недоверие срещу цялата система, но да е придружен с импийчмънт на президента.

Лидерът на БСП припомни, че вотът е на тема корупция. „Примери могат да се дават безкрайно за последните 4 години. По-важен е принципът, структурата на вота. Ние ще извадим и конкретиката, но корупцията вече ГЕРБ и „Обединени патриоти“ я залагат в законите. Корупцията е заложена в институциите и чрез определени хора, които я провеждат. Третото, което е най-арогантно, е чувството за безнаказаност“, коментира тя.

Корнелия Нинова обърна внимание и на отказа за провеждане на събора на „Бузлуджа“. „Сваляме събора от върха на жълтите павета пред Министерски съвет. Събирали сме по 40-50 хил. души, сега е по-сложно, сигурно ще бъдем по-малко, но ще направим събора пред Министерски съвет като митинг“, каза още Нинова.

Тя поясни, че днес БСП са се срещнали с майките на децата с увреждания. „Знаете ли, че този месец 5000 души, хора с увреждания с инвалидни пенсии, ще си получат половината инвалидни пенсии. Изобщо не ги интересува да удължат тези срокове. Да, ние днес внесохме такова предложение, да се удължи срокът“, допълни още лидерът на БСП.

„Протестите са справедливи, за мен, очаквани. Те са израз на отдавна стоящо напрежение в обществото по много важни въпроси. Вие виждате, че исканията са най-различни. Днес видях призиви „Искаме работа“. Други от протестиращите искат чиста природа. Трети – справедливо правосъдие. Това са все проблеми, които години наред се трупаха в България. И сега е съвсем естествено те да придобият такъв вид. Надявам се да продължат“, коментира Корнелия Нинова.