Призоваваме хората да не се поддават на провокация, а полицията да не упражнява насилие върху протестиращите

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти на влизане в НДК, където се провежда градската конференция на столичните социалисти.

„Всеки българин е свободен да протестира мирно. Ние подкрепяме и участваме в тези протести. Както заявих от трибуната, ще си направим свой национален митинг, тъй като ни забраниха да провеждаме събора на „Бузлуджа“. Ще го проведем в центъра на София.Призоваваме да не се поддават хората на провокация, а полицията да не упражнява насилие върху протестиращите“, бяха точните думи на Нинова, цитирани от „Фокус“.

Очаквам една спокойна и сериозна градска конференция на БСП – София, продължи Нинова.

Тя посочи, че очаква много сериозен задълбочен разговор за постигнатото в последните 4 години и перспективата за следващите по политики най-вече. „Разбира се, ще има избор на нови органи, нов градски съвет, така че една спокойна и сериозна конференция очаквам“, каза още Нинова.

Конференцията започна малко след 10 ч с химните на България, на ЕС и изпълнение на Интернационала.

Форумът бе открит от председателя на БСП – София Калоян Паргов.

Конференцията се провежда при строги противоепидемични мерки. В началото на заседанието от делегатите почетоха с едноминутно мълчание починалите социалисти през годината. 

Столичните социалисти приеха дневния си ред, избраха ръководство на конференцията и Мандатна комисия. Част от точките предвиждат анализ на обществено-политическата обстановка, отчет на работата на градската организация. По нея ще докладва председателят на БСП – София Калоян Паргов. На вниманието на делегатите ще бъда предтавен и отчет на Градската контролна комисия. 

Дневният ред включва още избор на председател на Градския съвет и ръководство на БСП – София.