Ако ние до 13 септември не инсталираме видеонаблюдението на държавните данъчни складове, няма да изпълняваме едно от условията за данъчен склад и нито една компания няма да работи без да е в рамките на закона“

Това заяви Светослав Бенчев от Българска петролна и газова асоциация по повод въведеното изискване производителите на акцизни стоки да подават картина към Агенция “Митници”.

Тази сутрин той заяви пред bTV, че заради това е вероятно да се преустановят доставките на горива у нас. Той поиска отсрочка от 3 месеца за поставяне на камерите.

По думите му цените на основните горива са идентични с тези от последните няколко седмици и смята, че това е нормално, тъй като няма драстични промени на петролния пазар.

Според него суровият петрол се държи около 40 долара за барел.

“Горивата са най-скъпи там, където доставката е най-скъпа – у нас този регион е Северозападна България. От 2 години в страната не наблюдаваме лятно повишение. Лятното повишение го има ако има по-високо потребление у нас, в Европа, а и дори в САЩ”, уточни той.

Очакват се и резултатите от проверката на Комисията за защита на конкуренцията в Българската петролна и газова асоциация.