В момента сме свидетели на опит за пълзящ преврат от страна на БСП. Има един ускорен преврат, който започна с изявлението на президента – той обедини всички противници на ГЕРБ

Това заяви в студиото на Нова тв народният представител Спас Гърневски в коментар на случващото се през последната седмица.

„БСП правят това с надеждата за предсрочно влизане във властта през задния вход – което обаче няма да се случи“, каза още депутатът от ГЕРБ. Той беше категоричен, че президентът е застанал на страната на избягалия в Дубай подсъдим Васил Божков.

„Лигите им капят на БСП, че не могат да стигнат до парите от Европа!“, каза още Гърневски.

Спас Гърневски беше категоричен, че всичко е тръгнало, след като прокуратурата е погнала спонсорите на БСП. „Ако толкова търсеше мафията, говорителят на беглеца в Дубай трябваше да погледе пред себе си. Бойко Борисов не е участвал в приватизацията, престъпната, Корнелия Нинова беше там. Кой е лицето там? Мая Манолова ли, Слави Трифонов ли, Сашо Томов, Костя Копейкин. На Орлов мост още ми се хлъзга от целувката на Сергей Станишев и Лютви Местан“, допълни той.

Стоян Мирчев от БСП обаче го контрира, че големият проблем е корупцията, която е концентрирана именно в изпълнителната власт и хората протестират точно срещу това.

„Не разбирате, че протестът е срещу мафията, чието лице е Бойко Борисов! На хората им омръзна да ги лъжат. Щом Борисов маха министри за връзки с Пеевски, значи Борисов е най-голямата връзка с Пеевски“, посочи депутатът от левицата.

Според него в момента мафията си къса опашката.

„Хората на улицата не искат вече горене на бушони“, категоричен беше Стоян Мирчев.

В заключение депутатът зададе и един риторичен въпрос. „Мисля, че като влезе в политиката, Делян Пеевски декларира 100 000 лева – как за едно десетилетие той успя да се превърне в най-големия дарител на държавата? Г-н Гешев сляп ли е“, попита Мирчев.