Премиерът Бойко Борисов коментира какво се случва на срещата на върха в Брюксел, където лидерите обсъждат новата бюджетна рамка на ЕС за следващите 7 години

„Подкрепих колегите за върховенството на закона, трябва да се отчитат страховете на държавите-членки, но трябва да се намери компромисът“, категоричен бе той и обясни, че се обсъждат отделните сектори.

„Пандемията върлува със страшна сила, всички казват, че есента ще е тежка“, каза Борисов.

Оставка!'' изпрати Борисов от София. ''Оставка!'' го посрещна в Брюксел |  Европа | Новини от България и Света | OFFNews.bg

„Безкрайни дни, дълги нощи, много срещи, обобщи Борисов по повод разногласията за бъдещия европейски бюджет. Пандемията върлува със страшна сила, всички казват, че есента ще бъде тежка. Продължавам да считам, че ЕС трябва да има общ медицински протокол, добави той. Премиерът призова ЕС да се съсредоточи към следващите шест месеца, когато ще бъде най-тежко.

Българският премиер отново получи коментари в чуждите издания относно начина му да поздравява европейските лидери по време на обсъжданията – а именно с ръка на челото.

Същият поздрав

Начинът му на поздрав направи впечатление на журналистите от чуждите издания, които отбелязаха поздрава на българския премиер със снимки. Отзиви към Борисов имаше и заради начина му на носене на маската в кулоарите на заседанието, на няколко места той бе забелязан, че предпазното средство не покрива носа му, а е под него.

Междувременно пред сградата, където текат обсъжданията на бюджета в Брюксел, където в момента е и Борисов, тече протест на български граждани, живеещи в Белгия, съобщава bTV.

Те искали да протестират още преди месец, но едва сега им дали разрешително и българите се радват че са там, точно когато Борисов е пред сградата на МС. Те обявиха, че подкрепят българите у нас и викаха „Мафията вън“.