Паралелната държава е стъпила на шест крака – лобистки закони, институции – превърнати в инструмент на корупцията, „калинки“ на възлови места, безнаказаност, пропаганда, изреди лидерът на БСП

Оставка, съд и справедливост!С тези думи завърши словото си от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя изложи мотивите за вота на недоверие, който поиска левицата. 25 скандала за корупция разтресоха кабинета на ГЕРБ, на всеки три месеца – скандал, подчерта лидерът на опозицията.“Държавата се тресеше от „Кумгейт“, „Судужукгейт“, „Паспортгейт“, „ЧЕЗгейт“, „Барселонагейт, Алепугейт, НАПгейт, Чекмеджегейт, Митницигейт и още и още“, изброи Нинова.  Това е петия вот на недоверие, внесен от БСП срещу третото правителство на Бойко Борисов. „Причините за народния гняв са много дълбоки и се коренят в олигархично-мафиотския модел на властта“, посочи Корнелия Нинова. 

Тя отбеляза, че пипалата на мафията са във всички структури. 

„Мафията се храни от страха и се пази с бухалка. Днес хиляди сме по улиците и площадите на България с искане за справедливост, върховенство на закона и правова държава. Повод стана нахлуването на тежковъоръжени представители на органите на властта в президентската институция. Това беше погазване на закона и Конституцията“, подчерта лидерът на БСП. Правителството изгради 47 контролни органа за борба с корупцията, а резултатът е никакъв, каза в словоти си Нинова. 12 министри и 7 зам.-министри са освободени заради корупционни скандали, припомни тя. 217 законопроекта са внесени от МС, а от депутатите на ГЕРБ – 277. Лобистките интереси влизат през задната врата на парламентаризма, подчертава лидерът на левицата. Паралелната държава е стъпила на шест крака – лобистки закони, институции – превърнати в инструмент на корупцията, „калинки“ на възлови места, безнаказаност, пропаганда, изреди лидерът на БСП.

Източник: Епицентър