Има едно лице в публичното пространство, основно във фейсбук, което онагледява хермафродитното лице на родната демокрация. Лицето се казва Теодор Михайлов и обича да представя себе си за протестър, демократ, борец за свобода и човешки права, модерен гражданин и крупен шегаджия. Истината обаче е, че Михайлов няма абсолютно нищо общо с изброените по-горе епитети и понятия.

  Кой в действителност е Теодор Михайлов? 

   Михайлов е едно нелицеприятно същество, родом от Бургас, цъфнало да търси своите кинти и щастие в столицата. Първоначално, както повечето демократ-провинциалисти, същият се присламчва към предаването “Ку-ку” и кръга около Слави Трифонов. Тъй като истинската му същност бързо е разконспирирана от хората на Трифонов, а и мечтата на Михайлов за бързо забогатяване не се случва, бургазлията се хвърля към нови варианти за финансова и публична реализация. 

 Всъщност неговото име стана по-широко публично известно по време на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски. Тогава Теодор е шумен, революционен и заедно с Асен Генов, Христо Иванов и Ивет Добромирова минава за лице на протестите и върл боец срещу Делян Пеевски и ДПС.

 Неофициално тезите “Кой плати тези протести?” са няколко, но и до ден днешен всички знаят, че основната такава е че зад разкешването на този бунт стояха ГЕРБ, Цветан Цветанов и Бойко Борисов. Запознати твърдят, че по това време “кешовия поток” минава основно през три лица – бившия началник на кабинета на Иван Костов – Михаил Михайлов, Ивет Добромирова и Теодор Михайлов. Любопитно е, че именно в този период бургазлията Теодор се урежда с ново луксозно жилище в София, започва да управлява скъпи автомобили, като дори по едно време се гаджосва с певицата Нина-Николина, като в този период двамата живеят в ултра-луксозна къща с басейн в квартал Симеоново. Михайлов все по-често започва да се изявява за стар аристократичен Софийски бохем като често може да бъде видян по нощните клубове и номенклатурни компании. 

 Нито хубаво не му е чуждо, обича да пийва, да хапва и да отърква тялото си в компанията на актуални моделки. Във фейсбук е шумен, иронизира себе си като човек на Сорос, продължава да се представя за протестър, но реално плете съвсем друга кошница.

 По това време за бургазлийчето Теодор Михайлов Васил Божков е Бог, а той не смее да спомене името му камо ли пък да се прави на интересен на Божков във фейсбук.

 Днес демократът Михайлов не спира да плюе по Божков и да защитава правителството на Бойко Борисов, продължава да се опитва да се прави на оригинален, но кухите му схеми са известни вече почти за всички негови приятели. Не е тайна, че същият към момента минава за дясна ръка на “политолога” Георги Харизанов, известен още като Жоро Тръбата,като съшо пък не е тайна, че последният е дясна ръка и любим политически анализатор на премиера Бойко Борисов. 

 Теодор Михайлов е фалшива новина, от зачеването си в Бургас до осребряването на кинтите в София. Той отдавна няма нищо общо нито с протестна мрежа, нито с демокрация, нито със старите си дружки от сайта Термина 3 и Ивет Добромирова. Днес, всъщност както и винаги е било, Теодор  Михайлов е острие на статуквото. Острие на онези, които плащат.

Автор: Димитър Георгиев