Настоящата власт върти все едни стари и захабени банкноти в оборот, а инфлацията расте. Властта си мисли, че може с два стари лева да напазарува два милиона доверие, даде ама не става! Особено, когато говорим за деноминирани левове. 

  В този материал ще ви представим два подобни “деноминирани лева”, става дума за така наречение доцент Стойчо Стойчев и така наречената политоложка Татяна Буруджиева. 

  Появилия се от нищото наскоро доцент Стойчо Стойчев е едно от “най-въртените” имена, защитаващи статуквото и комфорта на Борисов и Гешев. Въпросният “доцент” е завършил политология в Софийския университет, но така и до ден днешен не се е научил да говори правилен български, а “мекането” и диалекта му винаги шокират зрителите пред малкия екран. Не е ясно от кой провинциален шкаф кукловодите извадиха този комедиен образ, но е ясно, че той изпълнява съвсем конкретни и видими поръчки. Същият само дето не си къса селската ризка в ефир, докато защитава Бойко, като пак Стойчо беше казал преди време, че “Пеевски трябва да оглави ДПС” и че “Гешев ще извади българите от разочарованието”. Не е странно, че Стойчо от Шумен получава неограничено ефирно време във всички политическо-обзорни предавания на БНТ, Канал 3 и Нова телевизия, както и че мислите му се леят безкрай от страниците на ПИК и другите издания, свързани с ДПС. Няма лошо в това да симпатизираш на ДПС, лошо е да се правиш на умен при положение, че не си.  Комично е да гледаш това провинциално оплешивяващо, но брадясало момче да развива тезите си, които  са “Радев е гад!”, а “Борисов и Гешев са гении!”. Ясно е, че доцент Стойчо от Шумен се е заел със задачата да изкара некой лев, за да си напазарува нови дрешки и да ходи на море в Кавала, ама доцент Стойчо от Шумен трябва да знае, че е прозрачен и комичен. Видно е, че покрай “студентската си работа” доцент Стойчо от Шумен е създал близки връзки със средно ниво полицаи от ГДБОБ и МВР, както е и видно, че доцент Стойчо от Шумен е решил, че е някакъв български Джеймс Бонд. Доцент Стойчо от Шумен обаче трябва да знае че в шумен Джеймс Бонд няма. А евтина пяна за бръснене лесно може да си намери в Лидл. 

  Политологът Татяна Буруджиева пък е нещо средно между разочарования Нидал Алгафари и по-младата Велислава Дърева. Както тези двамата, така и Таня “бялото вино”, както Буруджиева е известна сред своите приятелки, от ярко червено в момента е заприличала на зрял патладжан. И тя като Калина Андролова след като й спряха кинтите от БСП реши да ходи да дръпне некой лев от Баце. За целта прави абсолютно всичко, което се поиска от нея – шпагат, кълбо напред, кълбо назад, челна стойка, падане на колене. Ние всички разбираме, че Буруджиева трябва ежедневно да посреща огромните си разходи за бяло вино, но въпреки това Таня трябва да знае, че и тя се е превърнала в трагикомедия. Словоблудстава й във ПИК може и да й носят някой лев, но със сигурност й носят още и презрение сред огромната публика.