Единни, сплотени и решителни ще постигнем успех – предсрочни избори и ново отговорно и почтено управление на България, заяви председателят на БСП – София

Призовавам на 25 юли всички, които милеят за утрешния ден на България, да се включат в националния митинг-протест на левицата. Бузлуджа е символ на стремежа за свобода, справедливост и държавност. Този дух ще пренесем в София, в сърцето на държавата, където са събрани институциите Президентство, Народно събрание и Министерски съвет. Това заяви председателят на БСП – София Калоян Паргов.

Той прикани членовете на партията, симпатизантите и привържениците на лявата идея в 10.30 часа да се съберат пред храм-паметника “Св. Александър Невски“ и да се включат в шествието до „триъгълника на властта“.

Там, в 11 часа, ще започне националният митинг-протест под мотото „Срещу корупцията и грабежа. Заедно за България“.

Тази година, заради противоепидемичните мерки, няма да се проведе традиционният национален събор на левицата на Бузлуджа по случай 129 години от създаването на организираното социалистическо движение в България.

„Но „Бузлуджа 2020“ ще има. Ще случи на жълтите павета в столицата и хиляди българи от цялата страна се участват в него“, каза Калоян Паргов.

„Не мястото, а символиката, която носи връх Бузлуджа е важна. А тя е свързана не само с учредяването на нашата партия, която повече от столетие е носител и защитник на общочовешките ценности – справедливост, солидарност и равенство. Върхът е свързан с подвига на Хаджи Димитър, Стефан Караджа и техните четници, чиято 152-ра годишнина отбелязахме преди броени дни – на 18 юли. Подвиг, продиктуван от петвековния копнеж на българския народ за свобода и държавност“, посочи лидерът на столичните социалисти.

Според Паргов духът, който носи Бузлуджа, е олицетворение на стремежа на десетките хиляди граждани, които днес са по улиците на българските градове с искания и надежда за промяна, ново начало в държавата, за по-добър живот, справедливост и възмездие. „Бузлуджа е мост между историята и бъдещето“, заяви той.

„Нека на 25 юли бъдем заедно! Единни, сплотени и решителни ще постигнем успех – предсрочни избори и ново отговорно и почтено управление на България“, категоричен е Калоян Паргов.