“Време е да изхвърлим тия фрази от сорта на: Свикнали сме, така стоят нещата в България”. Това каза студентката Даяна, която е пред президентството, където се събират хора, за да се включат в 15-я ден на антиправителствения протест в София, предаде репортер на БГНЕС.

В началото на протеста граждани замеряха сградата на Министерския съвет със семки и бонбони. Според организаторите на протеста, в четвъртък гражданите ще изразят недоволството си, като шествието се раздели на десет основни лъча, които ще блокират десет основни булеварда в столицата.

Павлина каза, че е днес на протеста, защото трябва да има промяна. „Промяна в правосъдието, промяна в морала, даже промяна и за това децата ми да останат тук, а не да заминат да учат някъде другаде”, каза жената, дошла с най-малка от трите си дъщери.

„Това дали те ще си подадат оставката вече не мога да кажа, но надявам се да разберат, че ще сме винаги навънка, на улицата, когато правят безобразия. Дали ще си ги изберат пак на следващите избори, това не мога да кажа, но те трябва да знаят, че когато изберат следващия път и продължават да правят същите неща, ние пак ще излизаме постоянно и ще ги тормозим докрай”, каза Светослав, който идва за 11-ти ден на протеста. Той коментира и новите предложения за министри. „От интернет днес разглеждах интересни неща за тях, като предложението за нов здравен министър. Всъщност се опитва да се направи някаква подмяна, защото се предполагаше, че тези министри, които ги махнаха, са на Пеевски, сега предлагат някакви други, от които пак става ясно, че пак са свързани с Пеевски. И именно това е причината да съм тук днес”, каза младият мъж. Той обясни, че се интересувал какви са новите министри, тъй като не са познати лица. „И излязоха някакви информации, че едва ли не пак са хора на Пеевски, така че това е причината да съм тук пак отново”, каза той.

„Мисля, че правителството в сегашната си форма има нужда от сериозна чистка от хората, които са замесени в схеми, корупция, скандалчета, които станаха ежедневие”, каза Даяна, която е студентка и смята, че ремонтът на кабинета няма да тушира напрежението на улицата.

Източник: БГНЕС