Националният митинг-протест „Бузлуджа 2020“ започна с многохилядно шествие от площада пред храм-паметника „Свети Александър Невски“

Традиционното честване, която всяка година левицата провежда на прочутия връх, е заменено този път с протест под надслов „Срещу корупцията и грабежа. Заедно за България”. „Нека на този ден да заявим заедно нашата воля за промяна, свобода, законност и справедливост. Каним всички симпатизанти и граждани, които искат промяна и край на порочния модел на управление“, призовават от БСП.

“Оставка” и “Десет шкафчета стигат!” са част от плакатите на гражданите, които участват в шествието. То преминава през улица „Георги С. Раковски“ и булевард „Княз Александър Дондуков“ и ще стигне пред Министерския съвет, където ще се проведе митинг.

Събитието се провежда в столицата, тъй като здравните власти не разрешиха на социалистите да се съберат на Бузлуджа. То съвпада и с гражданските протести, които се провеждат повече от две седмици в София и редица градове на страната. Гражданите настояват за оставките на правителството на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, а също така за провеждането на честни и свободни избори.

Източник: БГНЕС